Inkeri Salminen

Inkeri Salminen

Fysioterapeutti, työfysioterapeutti, DBC Trainer

Soita: 010 581 8280

Roolini Liikuntafysiolla
Koulutustausta ja kiinnostukseni kohteet
Roolini Liikuntafysiolla

Tehtäväni Liikuntafysio Sellossa liittyvät tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapiaan ja työfysioterapiaan. Olen työskennellyt 18 vuotta fysioterapeuttina. Vuonna 2016 suoritin työfysioterapian lisäopinnot, koska kokemukseni ja kiinnostukseni painottuu lähinnä työikäisten tule-fysioterapiaan ja kuntoutukseen. Lisäksi haluan työfysioterapeuttina tehdä työtä tulevaisuudessa terveyshuollon sekä työterveyshuollon kehittämiseksi siihen suuntaan, että tule-vaivoihin ja fyysisiin työrajoituksiin päästäisiin vaikuttamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tällöin tulokset ovat parempia niin työntekijän kuin työnantajankin näkökulmasta verrattuna siihen, että kuntoutus aloitetaan liian myöhään. Asiakkaani käyvät vastaanotollani erityisesti olkapää- ,niska- ja selkävaivojen vuoksi.

Olen kuntouttanut asiakkaita DBC konseptiin tukeutuen vuodesta 2002 lähtien. Mielestäni jokaisen asiakkaan kohdalla pitää fysioterapiassa miettiä kokonaisuutta asiakkaan kannalta, ja etsiä sitä kautta toimivin ratkaisu, jolla päästään parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Kokemukseni mukaan DBC kuntoutuslaitteilla tehtävä harjoittelu onnistuu turvallisesti sellaisillakin asiakkailla, jotka eivät ole tottuneet liikkumaan. Terapeuttisen harjoittelun kohdentaminen oikein parantaa toimintakykyä liikkuvuuden, lihaskunnon ja liikehallinnan lisääntymisen myötä. Samoin oikein annosteltu harjoittelu lievittää ranka- tai nivelperäisiä sekä pehmytkudoksista johtuvia kipuja.

Tiesitkö, että niska- ja päänsärkyoireiden taustalla voi yhtenä tekijänä olla puremalihasten ylikuormittuminen ja leukanivelen toimintahäiriöt? Kipua voi tällöin tuntua ohimoilla, poskien, leuan, korvan, nielun tai hampaiden alueella. Yleensä puremalihaskivuilla on hyvä ennuste, ja vaivoja voidaan helpottaa yksinkertaisilla toimenpiteillä kuten fysioterapialla ja omatoimisilla harjoituksilla.

 

Fysioterapeuttina toimimisen lisäksi olen kouluttanut DBC konseptia sekä Suomessa että kansainvälisessä verkostossamme.

 

Koulutustausta ja kiinnostukseni kohteet

Fysioterapeutiksi valmistuin Mikkelin Ammattikorkeakoulusta vuonna 2001. Työfysioterapia opinnot suoritin 2015-2016 Metropolian Ammattikorkeakoulussa. Erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön kursseja/koulutuksia olen käynyt pääosin SOMTY ry järjestämänä, esimerkiksi

  • C1 – 2 -kurssit
  • Mulligan
  • Neuraalikudoksen mobilisointi
  • Kinetic Control (KC)
  • Fysioterapia purentaelimen toimintahäiriöissä (TMD)

Parhaillaan opiskelen aku- ja triggerpistekoulutuksessa (akupunktio; osat 1 – 3).

Vapaa-aikani käytän matkusteluun ja liikuntaharrastuksiin.

Valikko