Etäfysioterapia – Terveysvalmennus-verkkopalvelun ansiosta “lähes iholla”

Liikuntafysion etäfysioterapiassa hyödynnetään  Terveysvalmennus-verkkopalvelun Viivi Health-etäterapiasovellusta, huolellisesti laadittuja kyselyjä sekä viestiominaisuuksia. Näiden ansiosta etäfysioterapia ei olekaan etäistä vaan se tapahtuu “lähes iholla”.

Etäfysioterapia soveltuu mainiosti tukemaan fysioterapiajaksoa erityisesti kun:

  • vaivan hoito perustuu omatoimiseen kotioloissa tehtävään harjoitteluun
  • matkustaminen klinikalle lisää selvästi oireita (esimerkiksi selkävaivoissa)
  • matkoihin kuluu kohtuuttoman paljon aikaa
  • kun lähikontakteja on syytä rajoittaa (esimerkiksi influenssakaudella).

Voit varata 30 minuutin tai 60 minuutin etäfysioterapia-aika verkkokalenterista, jonka jälkeen saat linkin ja jatko-ohjeet fysioterapeutiltasi.

Fysioterapiasessio toteutuu Viivi Health-sovelluksen välityksellä. 

Viivi-sessioon voi osallistua sekä mobiililaitteilla että tietokoneella. Kummassakin tapauksessa tarvitset palvelun käyttämiseen toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen tai mobiililaitteen kameran

  • Tietokoneella käytettäessä Viivi-linkki tulee avata joko Google Chrome- tai Firefox-selaimella
  • Jos liityt terapiasessiion puhelimella tai tabletilla, lataa ensin Viivi Health -sovellus laitteelle. Voit hakea sen Google Play -kaupasta (Android-laitteet) tai AppStoresta (iOS-laitteet).

Aloita terapiasessio klikkaamalla linkkiä, jonka olet saanut terapeutiltasi (varmista, että käytät Chrome- tai Firefox-selainta) tai syöttämällä kuusinumeroinen tunnus Viivi Health-sovellukseen.

Videoyhteys alkaa, kun sekä sinä että terapeutti olette liittyneet Viivi-sessioon.

Terapeutti voi lähettää sinulle myös esitietoihin ja toimintakykyyn liittyviä kyselyjä Liikuntafysion Terveysvalmennus-verkkopalvelun kautta. Kyselyt tarkentavat merkittävästi etäfysioterapiasession sisältöä, joten suosittelemme kyselyihin vastaamista.

Etäterapiasessiot hinnoitellaan aikaperusteisesti fysioterapiahinnaston mukaan. Mikäli fysioterapeutin kanssa on sovittu session jälkeen toimitettavista kirjallisista ohjeista, hinnoitellaan myös ne aikaperusteisesti fysioterapiahinnaston mukaan. Session voi maksaa laskulla tai Liikuntafysion verkkokaupassa.

Valikko