TÄYDENTÄVÄT HOITOMUODOT

Liikuntafysio Sellossa käytämme fysioterapia – ja kuntoutustoiminnan tukena:

  • Isometrisiä voimatestejä voimadynamometrillä eri lihasryhmien voimantuoton mittaamiseksi. Tyypillisesti mittaamme olkanivelen kiertäjäkalvosimen, lantion sivutukihasten ja takareiden voimaa.  Voimamittausta voidaan käyttää myös useiden lihasryhmien yhteisen voimantuoton mittaamiseen nosto-, veto-, työntö- ja kiertoliikkeissä.
  • MPower EMG –mittaussovellusta lihaksen sähköisen aktiviteetin mittaamiseksi ja optimaalisten harjoitteiden ja harjoitustapojen valitsemiseksi. Sovelluksen avulla päästään myös kiinni nopeiden ja hitaiden lihassolujen aktivaatiosuhteeseen eli nähdään, millä kuormilla urheilijan kannattaa tehdä esimerkiksi nopeusvoimaharjoittelua.
  • Compex –sähköstimulaattoria oleellisesti heikentyneen lihastoiminnan “herättämiseksi” esimerkiksi atrofian (lihaskadon) yhteydessä. Atrofiaa voi syntyä esimerkiksi immobilisaation kuten kipsauksen yhteydessä tai polvileikkauksen jälkeen nelipäisen reisilihaksen sisäosaan.
  • Game Ready –kylmäkompressiolaitetta esimerkiksi leikkauksen tai tapaturman jälkeisen vamman aiheuttaman turvotuksen ja kivun vähentämiseksi. Vuokraamme myös GameReady -laitetta kotikäyttöön.
  • LymphaTouch –lymfalaitetta turvotuksen ja kivun vähentämiseksi. Laitteen käsin liikuteltavat hoitopäät muodostavat alipaineen ihon pinnalle, minkä avulla voidaan turvotusta ohjata kohti imunestekiertoa.
  • XºCRYO –huippukylmähoitolaitetta lihasten, jänteiden ja nivelten turvotuksen sekä kivun vähentämiseksi. Hoitokohteesta riippuen eri kokoisten suuttimien avulla johdetaan kylmää ilmaa ihon pinnalle. Laitteen teho perustuu ns.  termoshokkiefektiin,  jota voidaan edelleen tehostaa ns. boosternesteellä.
Valikko