Mikä erottaa Liikuntafysion fysioterapiapalvelut monista muista fysioterapiapalveluista?

Nykyaikaisen fysioterapian tulee perustua faktoihin, mikä tarkoittaa mahdollisimman korkealaatuisiin tutkimuksiin perustuvia fysioterapia- ja kuntoutuskäytäntöjä asiakkaan tarpeet huomioiden. Terveydenhuoltoalan vastuullinen palvelutarjonta ei voi perustua liikunta-alan tavoin trendeihin, joissa asiakkaalle tarjotaan ”tänään tätä ja huomenna jotain muuta uutta ja erikoista”. Me Liikuntafysiossa seuraamme toki aikaamme ja alan kehitystä, mutta emme halua tarjota huuhaata ja kasaa erilaisia gurupohjaisia metodeja, joissa näyttö jää alhaiselle tasolle.

Liikuntafysio Sellon fysioterapiapalvelut tukeutuvat pitkälti suomalaiseen DBC Konseptiin, jonka hoitolinjaukset perustuvat tutkimusnäyttöön. Keskitymme tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn parantamiseen aktiivisen kuntoutuksen keinoin, mikä luo pitkäkestoisen pohjan oireiden lievittymiselle. Joskus voimakas tai pitkittynyt kiputila on saattanut johtaa jopa arkitoimintojen välttämiseen sekä erilaisiin ajatusvinoumiin kivun syiden osalta. Näissä tilanteissa osana kuntoutusta kiinnitämme huomiota kehon käytön liialliseen varomiseen, joka johtaa toiminta- ja työkyvyn alenemiseen. Manuaalinen terapia tai muut vastaavat hoitomuodot voivat täydentää aktiivista kuntoutusta. Liikuntafysio Mäkelänrinteessä toiminnan painopiste on urheilijoiden vammojen ennaltaehkäisyssä, jossa hyödynnämme myös tutkimustietoa. Tehokkaimmat toimintatavat rakentuvat parhaiten yhteistyössä valmennuksen kanssa.

Hoitohuone soveltuu usein huonosti aktiivisen fysioterapian ympäristöksi. Siitä huolimatta liian monessa paikassa fysioterapiaa toteutetaan pienissä hoitohuoneissa. Liikuntafysio Sellossa on kattavasti varusteltu, nykyaikainen kuntoutussali. Kuntoutukseen erikseen suunnitellut laitteet mahdollistavat aktiivisen kuntoutuksen turvallisen toteutuksen niin alkuvaiheessa kuin kuntoutuksen loppuvaiheessa myös huippu-urheilijoilla. DBC-kuntoutuslaitteilla turvallisuus ja harjoittelun kohdentuminen ovat eri luokkaa kuin tavallisilla kuntosalilaitteilla. Kuntoutus etenee tyypillisesti laiteharjoittelusta kohti toiminnallisia harjoitteita. Asiakkaamme saavat myös ohjelmia omatoimiseen harjoitteluun. Fysioterapia ja kuntoutus toteutuvat Liikuntafysiossa aina yksilöllisten tarpeiden mukaan. Yksilöllisyys toteutuu myös kuntoutusryhmissä, joissa intensiivisenkin kuntoutuksen hinta on järkevällä tasolla.

Asiakkaidemme käytössä on nykyaikainen DBC Health -sovellus, jonka avulla kuntoutusjakson eri vaiheet jäsentyvät ja asiakas voi olla yhteydessä terapeutin kanssa myös hoitokäyntien välillä. Sovelluksen avulla asiakas voi toimittaa terapeutille etukäteen kuntoutusjakson kannalta oleellisia tietoja, mikä säästää kuntoutuskäyntien aikaa käytännön toimenpiteisiin. Seuraamme sovelluksen avulla kuntoutusjaksojen tuloksia, mikä ei ole itsestään selvää fysioterapia-alalla. Seurantamme mukaan yli 90 % kuntoutusasiakkaistamme hyötyy jaksosta oireiden vähentyessä ja toimintakyvyn parantuessa.

Liikuntafysio palvelee pääosin pääkaupunkiseudun ihmisiä, yrityksiä ja urheiluseuroja. Toimimme yksityisenä pienyrityksenä ja työllistämme vajaa 10 henkilöä.  Emme ole sidoksissa mihinkään yksittäiseen lääkäriasema- tai fysioterapiaketjuun, joten voimme reagoida asiakkaidemme toiveisiin ja tarpeisiin joustavasti nopeallakin aikataululla.

Olemme myös osa kansainvälistä DBC-klinikoiden verkostoa ja toimimme itse asiassa kehitysklinikkana suomalaiselle DBC Konseptille. DBC Konsepti on käytössä noin 20 eri maassa, ja fysioterapeuttimme käyvät kouluttamassa kollegoja näyttöön perustuvissa kuntoutuskäytännöissä. Toimintatapaamme arvostetaan maailmalla korkealle. Olemme ylpeitä toiminnastamme ja DBC Konseptin suomalaisesta fysioterapia- ja kuntoutusosaamisesta!

[EDIT 2.1.2019: Tämä kirjoitus on julkaistu alunperin 13.10.208. Liikuntafysio on mukana Lääkäripäivillä 9.–11.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tervetuloa osastollemme 3m58 tutustumaan fysioterapiapalveluihimme ja kuntoutuslaitteisiimme. Lue 9.-11.1.2019 pidettävien Lääkäripäivien mediatiedotteemme tästä]

Siirry Liikuntafysion ammattilaiset-sivulle tästä

, , , , , ,

Related Posts

Valikko