URHEILUFYSIOTERAPIA

Yhteistyössä valmennuksen kanssa terveitä harjoituspäiviä ja parempaa harjoitettavuutta urheilijoille

Jokainen urheilijan rasitusvamma on turha. Suurin osa niistä on ehkäistävissä valmennuksen ja urheilufysioterapian fiksulla yhteistyöllä. Kun harjoittelu suunnitellaan ja toteutetaan oikein, suorituskykyisyys paranee ja samalla myös vamma-alttius vähenee.

Perinteisesti urheilufysioterapeutin työ on mielletty kilpailutapahtumissa tapahtuvaksi toiminnaksi tai urheiluvammojen kuntoutukseksi, mutta urheilufysioterapeutin tärkein työ tehdään harjoituskaudella yhteistyössä valmennuksen kanssa.

Liikuntafysion urheilufysioterapeutit toimivat tiiviissä yhteistyössä valmennuksen huippuammattilaisten ja urheilijoiden kanssa.

Yhteistyökumppaneinamme ovat mm. Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhea, Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö sekä useita lajiliittoja ja urheiluseuroja.

Tarjoamme seuraavia räätälöityjä urheilufysioterapian asiantuntijapalveluita lajiliittojen, urheiluseurojen ja -järjestöjen tarpeisiin:

 • Urheilufysioterapeutin toiminta leireillä ja kilpailuissa
  • Fyysisten ominaisuuksien monipuolinen kehittäminen lajin vaatimukset ja vamma-alttius huomioiden
  • Urheiluvammojen ensivaiheen hoito ja kuntouttavien toimenpiteiden suunnittelu
 • Urheilufysioterapeutin ohjaamat pienryhmät ja yksilöohjaukset valmennuksen tukena
  • Fyysisten ominaisuuksien monipuolinen kehittäminen lajin vaatimukset ja vamma-alttius huomioiden
 • Asiantuntijatoiminta
  • Luennot, työpajat ja koulutustilaisuudet valmentajille ja muille sidosryhmille, asiantuntija- ja verkostotapaamiset, valmentajakonsultaatiot

Jos olet kiinnostunut urheiluseura- tai muusta yhteistyöstä urheilufysioterapian alueella, ota yhteyttä Juha Koistiseen (juha.koistinen@liikuntafysio.fi, puh. 010 581 8282) tai Kati Kauravaaraan (kati.kauravaara@liikuntafysio.fi, puh. 010 581 8283).

Räätälöimme mielellämme tarpeisiisi / tarpeisiinne sopivan kokonaisuuden, jonka avulla urheilijoilla on mahdollisuus harjoitella terveenä kohti tavoitteitaan.

Vamman jälkeinen suorituskyvyn palauttaminen vaatii nousujohteista kuntoutusta

Liian usein vammasta kuntoutuminen jää urheilijalta kesken. Vamman uusiutumisen riski kasvaa, ja epävarmuus häiritsee valmentautumista ja suoritusta tärkeällä hetkellä. Olemme luoneet vammojen kuntoutukseen kustannustietoisia ratkaisuja. Kun kuntoutusohjelma on hallussa, yksilöllistä kuntoutusohjelmaa viedään ohjatusti läpi maksimissaan kolmen hengen pienryhmässä tai  maksimissaan kuuden hengen kuntoutusryhmässä. Näin kontaktikertojen määrä saadaan riittävän suureksi progression seuraamiseksi, mutta kokonaishinta jää yksilöfysioterapiaa oleellisesti alhaisemmaksi.

Esimerkiksi Fysio 10 -paketti + 3 kuukauden kuntoutusryhmäpassi mahdollistaa noin 40 kuntoutuskertaa hinnan jäädessä 650 euroon. Tämä antaa useissa vammoissa hyvät pohjat palata lajiharjoittelun pariin turvallisesti.Valikko